SI | DE | EN

Transformer requirements


What is Input Voltage?

TInput voltage is the amount of voltage, that is applied to the connections of the transformer’s primary winding. If, for instance, you are connecting it to your power socket then this would probably be from 110 to 120 volts or from 220 to 240 volts for North America or most other countries respectively.


What is Input Frequency?

Input Frequency is the frequency of the voltage connections of the primary winding of the transformer. If, for instance, the power is coming from your wall power socket, then this would probably be 60 Hz or 50 Hz for North America or most other countries respectively.

Izhodna napetost

To je količina napetosti, ki jo transformator dovede do uporabljene opreme. Oprema, ki jo napaja transformator, običajno potrebuje določeno napetost in tok za pravilno delovanje

Izhodni tok

To je količina amperaže, ki jo transformator odda v uporabljeno opremo. Izhodni tok (skupaj z izhodno napetostjo) določa izhodno moč .

Izhodna moč (pogosto imenovana "VA")

To je izhodna napetost, pomnožena z izhodnim tokom, in je glavni dejavnik pri fizični velikosti transformatorja (večja kot je izhodna moč, večja je fizična velikost - za primerljive vrste konstrukcije). Ker napetost in tok sekundarnega tokokroga morda nista v fazi, je dejanska moč, dobavljena obremenitvi, nižja od vrednosti VA (navidezna moč).

Zahteve glede fizične velikosti

Kot bi pričakovali, obstaja omejitev, kako majhen transformator je mogoče zgraditi za potrebno izhodno napetost in tok. Vendar pa obstajajo različne konfiguracije, ki nam omogočajo, da spremenimo obliko transformatorja, tako da se lahko prilega razpoložljivemu prostoru ali ohišju.

Način pritrditve

To je najprimernejši način, da se transformator pritrdi na opremo, in obstajajo tri običajne metode:

ŠASIJA

Okvir transformatorjev je nameščen neposredno na opremo bodisi s pomočjo njegovega okvirja ali pritrjenega nosilca (prikazano).

POVRŠINSKI NOSILEC PCB

Transformator je nameščen na tiskanem vezju z blazinicami (ali nogami), ki so spajkane neposredno na površino plošče.

SKOBELJNI NOSILEC PCB

Transformator je nameščen na plošči s tiskanim vezjem z spajkanimi zatiči, ki štrlijo skozi ploščo.

Metoda prenehanja

To je prednostni način, da se vhodni in izhodni navitji prekinejo. Oprema, ki jo napaja transformator, lahko zahteva tudi določeno vrsto zaključka. Naslednji tipi zaključka običajno konfigurirajo Sun Transformer:

ŽICE VODI

Vhodne in izhodne žice se razrežejo in odstranijo do želenih dolžin.

HITRE POVEZAVE

Transformator ima konzerve iz medenine želene velikosti, ki so zasnovane za hitro povezavo / odklop.

TERMINAL BOARD

Transformator ima poravnane vijačne spojke v želenem vrstnem redu in velikosti za enostavno povezavo / odklop žice ali vleke.

INLINE KONEKTORJI

Kabli transformatorjev so pritrjeni na konektorje znotraj plastičnih ohišij, ki nato pritrdijo spojne konektorje na uporabljeni opremi.

VIJAČNE SPONKE

Transformator ima posamezne vijake iz medenine ali nerjavečega jekla (ponavadi velikosti 10-32 ali ¼-20), po enega za vsak vhodni in izhodni vod. To je pogosto najprimernejši način zaključka za transformatorje nad 2 KVA.

SPAJKE LUGS

Transformator ima konzerve iz medeninastih jezičkov z luknjami, ki ustrezajo določeni velikosti žice za enostavno spajkanje.

VIJAČNE SPONKE

Transformator ima posamezne vijake, po en za vsak vhodni in izhodni vod. Obstajajo različne vrste terminalov, na primer terminali, ki so varni s prsti (prikazani na desni), ki ustrezajo evropskim standardom.

Ocenjena letna uporaba

Te podatke je dobro vedeti, saj nam pomagajo določiti material in ceno. Kot bi pričakovali, se bo cena na transformator verjetno zmanjšala z višjim letnim zneskom porabe.

Druge zahteve

Nekatere aplikacije bodo morda zahtevale edinstvene funkcije, kot je bakreno tišino (kot je prikazano) za nadaljnje zmanjšanje hrupa transformatorjev.